Újra kinyithatnak az éttermek – vigyázzunk egymásra rendszeres fertőtlenítéssel
Száraz, gyors tények: a legfrissebb, 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet alapján szigorú szabályok mentén újra fogadhatnak vendégeket az éttermek, presszók, kávézók, büfék és szálláshelyek. Sok vendéglátóipari egység kezdte meg a nyitást a teraszokon történő vendégfogadással, a rendelet azonban megengedi a belső, zárt térben való fogyasztást is, abban az esetben, ha az ott dolgozók a szájat és orrot takaró eszközt viselnek, és be tudják tartani a védőtávolságot (1,5 – 2 métert). A rendelet a szálláshelyek üzemelését is megengedi, az ott üzemeltett vendéglátóegységek újranyitása is megengedett.
De hogyan védekezhetünk mi magunk, akár üzemeltetőként, akár vendégként, és hogyan védhetjük mások egészségét is?
Így fertőtlenítsünk az éttermekben
Asztalok és székek gyors fertőtlenítése
Mindannyiunk egészsége védelme érdekében a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás, ha (a fő takarítási idők mellett) minden vendég után az asztalok és székek fertőtlenítve vannak. Erre az alkoholos, szórófejes fertőtlenítőszer a legalkalmasabb, mint a Brilliance® Alkoholos fertőtlenítő. A 70% alkoholtartalomnak köszönhetően így nem csak hatékony lesz a fertőtlenítés, de öblítést sem igényel, hiszen miután kifejtette a hatását, elpárolog a felületről, nem maradnak egészségre káros vegyszermaradványok az asztalon, székeken. Ráadásul az Alkoholos fertőtlenítő úgynevezett food contact tulajdonsággal rendelkezik – azaz az elpárolgás után a felület nyugodtan érintkezhet étellel is, nem fognak vegyszermaradványok kerülni rá. Ezt független laborvizsgálat igazolja!