Felhasználási terület
Víz- és lúgálló élelmiszeripari padló-, fali- és munkafelületek, továbbá konyhagépek (pl.: fagyigép, szeletelőgép stb.) tisztítására és fertőtlenítésére. Nem alkalmazható lúgérzékeny felületeken.
Felhasználás
Az első felhasználás előtt a szert tesztelni kell egy kevésbé szembetűnő részen.
1 adag = 25 ml
Napi takarítás (fertőtlenítő tisztítás)
Habszóró eljárás:
A felhasználásra kész oldat elkészítése
a) az 500 ml-es szóróflakont hideg vízzel a jelölésig feltölteni majd 1 adag koncentrátumot adagoló flakonból vagy Kiehl-adagolórendszerből (pl. DosiExpress) hozzáadni.
b) az 500 ml-es szóróflakont az erre megfelelő KIEHLadagolórendszeren keresztül (pl. DosiStation, DosiJet) feltölteni. Adagolás a táblázat szerint.
c) a 2 literes flakonból vagy az 5 literes kannából az erre megfelelő KIEHL-adagolórendszeren keresztül (pl. Arcantec, DosiJet) adagolni. Adagolás a táblázat szerint.
Fertőtlenítő felülettisztítás habszóró eljárással
A lemosó- ill. mikroszálas kendőt felhabosítani és a felületet letörölni. A szennyezett kendőt vízben öblítsük ki. A felületeketet és konyhai gépeket, melyek közvetlenül érintkeznek élelmiszerekkel, a fertőtlenítés után többször, forró ivóvízzel (40 °C – 60 °C, 8 - 16 liter / m²) le kell öblíteni.
Alaptisztítás (súroló fertőtlenítő tisztítás):
Egytárcsás súrológép és vízszívó. 400 ml-t adunk 8 liter hideg vízhez. Zsírvagy fehérjemaradványok esetén a Blutoxolt megfelelő koncentrációban (hidegen) szétterítjük, és súrolásnál szükség esetén a víztartályból forró vizet adunk hozzá.